Úprava systému opakovaní
Jak s opakováním pracuji, tak postupně zavádím nějaké úpravy, které vycházejí z toho jak se systémem pracuji. Cílem je opakovat tak často, abych slovíčka nezapomněl, ale na druhou stranu ne příliš často, abych minimalizoval čas tomu věnovaný. Na začátku jsem si dal častější opakování než Jakub P. doporučoval
Na začátku jsem nastavil systém na
A den (vlastní učení, asociace)
s tím, že po skončení zopakuji, ty slovíčka, která mě nešla a to ihned po ukončení učení
pak 1,3,7,10,30 a pak každých 30 dní
po zkušenostech jsem nyní upravil systém tak, že základ to je první desítka zůstáva, pak 30,60,90 a pak jsem ubral na 150 a 240
vychází to z toho, že většinu slovíček nezapomínám, proto úpravy, jak to půjde dále uvidíme,
osobně mám vyzkoušeno, že za základ považuji první tři až 7 dní, pokud zde opakovaní nedodržím, zapomínám více, s tím ,že kritické je rozhodně první opakování hned po výuce a poté do 24 hod
Co opakuji
1. slovíčka z lekce a zásady důležité gramatiky
2. překlad úvodní lekce
3. překlad závěrečný z češtiny do španělštiny a obráceně
tím podchytím gramatiku, slovíčka,
Samozřejmě, že vlastní proces učení je časově náročnější než pak samotné udržován jazyka, které je však neméně důležité. Zatím se mi to rýsuje takto.
Mám 44 lekcí krát 3 typy opakováni 44*3 tedy 132 okruhů opakování. První desítka lekcí se dá propojit jsou zde základní slovíčka a gramatika, kterou opakujete pak v dalších lekcích neustále. Řekněme tedy, že z toho uděláme nějakých 120 oblastí, s tím, že frekvence opakování bude jednou za dva měsíce až 3 měsíce.
Výsledek by měl být, že opakování jazyka, bude denně kromě víkendů cca 15-20 min, tím by se měl jazyk udržovat. K tomu je potřeba ještě napasovat "samokonverzace ". Tedy že si člověk povídá sám ze sebou v cizím jazyce,
Minule jsem tak mohutně s dvěma lidmi v "mě hlavě" diskutoval, až jsem jednu větu řekl v němčině v metru nahlas, No ono, asi už stačilo, to jak jsem předtím měnil výrazy tváře - mám pocit, že je konverzoval v nějakém obchodě a prodavačka byla dost nepříjemná a já byl chvíli zákazník a chvíli prodavačka, takže výborné výrazy ve tváři :). A tím jak jak jsem promluvil nahlas jsem názor na mojí osobu v metru "zpečetil".
Ale těmto příjemným lehce trapným situací se dá dlouho smát, a "vo tom to je" 
všem krásný den David