Nechuť do učení
tak protože chci dotáhnout druhý rok, budu opět přidávat i krizové chvilky a jejich řešení. Rok je dlouhá doba (v mém případě cca ještě 10 měsícú) na to aby to člověk táhnul v kuse, bez výpadků a bez nových zdrojů motivace.
Takže jeden z tipů, dnes se mi nechce, proto sem také píšu, protože to, že veřejně napíšu někam závazek mi pomáhá. Vždy je lepší zavázat se "druhému" než sobě, sobě t osami spíše omluvíme.
Již cca 3 let mi funguje podpora s kamarádem, který dělá němčinu, a párkrát v týdnu si pošleme podporující sms nebo zavoláme. Jinak nyní již pár měsíců praktikujeme, že vedeme hovory v němčině cca 10 min denně. Vidím u kolegy jak se zlepšuje, to mě těší a i já přesto, že mluvím dobře německy, vždy najdu něco co se dá zlepšit
Shrnutí
Nechce se Vám učit
1. řekněte si důvod proč to děláte, co je Váš cíl
2. zavolejte kamarádovi, a vzájemně se podpořte (mám s tím letitou zkušenost) funguje to
3. místo 45 min denně udělejte třeba 10 min denně, zaměřte se na opakování, půjde to rychleji a uvidíte výsledky, spíše než na novou látku
4. napište to, to na nějaký diskuzní web, že se vám nechce, napište tam taky návod, jak to dělat, a že Vy víte jak na to, no pak už Vám nezbývá nic jiného než to zvládnout, i kdyby ty Vaše poučky nefungovaly, když už jste ten závazek napsali :):).. jdu na to
Jinak asi jako každý z nás řeším jak přidávat nové návyky a udržet je, ať se týkají čehokoliv. V poslední době tak dělám takovou hodinku návyků, když jsem to dělal různě v průběhu dne tak to často nedopadlo. Takže si krátce zamedituji, uvolním se pustím myšlenky, učim se cca 10 min, dám si pár kliků, lehu sedu, a stále opakuji, Na konci hluboce 3 min dýchám. Pokud budu dělat jen tohle tak cítím, že je to zvládnutelné, a pro svůj mozek a zdraví dělám dost
Všem krásný den David