Dobrý den,
s master systémem začínám (jsem u 60-tky) a taky mne napadlo, aplikovat ho i na dvojciferná čísla 00 až 09.
Zásady, které se snažím dodržet:
- pro dvojciferná čísla použít dvojslabičný symbol (jednociferná čísla mají jednoslabičný symbol);
- nepoužívat množné číslo;
- nepoužívat na konci dvojslabičného slova souhlásku (proto mi sobol nedělá radost).
Zkouším to s těmito symboly:
00 = sezam;
01 = síto;
02 = sony;
03 = Sámo / sumo / suma (nevýhodou sumy může být abstraktnost);
04 = Zora / Zoro (jedno R je v pořádku);
05 = salám je opravdu výborný (i když má na konci souhlásku) / stejně dobrý ale zdravější bude salát / bez souhlásky na konci je to prostě síla (bohužel částečně abstraktní, ale dobře představitelný pojem) / selo (Carskoje selo);
06 = k symbolu sešit (se souhláskou na konci) nabízím ještě / Saša / Soči (bez);
07 = když budu pít saké, mohu na sobě mít / sako
08 = savo mne jako symbol nadchlo, i když mne původně napadla (ne doopravdy!) / sova;
09 = jsem v koncích, napadá mne jedině dvojslabičný sobol (s L na konci...!) / pro spořivé je tady SIPO (Soustředěné Inkaso Plateb Obyvatelstva (abstraktní pojem, i když pro mnohé z nás velmi konkrétní)).
Berte prosím tyto kreativní nápady jen jako námět a pokud budete mít něco (ještě) lepšího, neváhejte se s tím podělit.
Zdravím.