Dobrý den.
Chtěl bych se s vámi poradit o způsobu, jak se naučit balíček karet za co nejkratší čas. Momentálně používám PAO systém kombinovaný s MasterSystémem, kdy mám pro každý druh karet (kříže, srdce...) vytvořenou paměťovou cestu po části budovy. Celá budova pak tvoří celý zásobník kde mám uloženy asociace pro jednotlivé karty. Kříže začínají na T, srdce na S, atd. a druhé písmeno tvoří hodnota karty (6-p,7-k...), pro figury mám zvláštní pojmenování, sloveso i objekt. Píšu sem proto, že mi toto připadá neefektivní - vždy, když si chci vzpomenout na trojici karet kterou si chci zapamatovat (tyto si ukládám do jiné paměťové cesty), často se mi stane že musím přepnout zrovna do určité cesty kde mám danou kartu uloženou s asociací (ve velké budově). Napadl mě o dost lepší způsob, který by nebyl vůbec omezen písmeny, ale různými obory přiřazenými k číslům, a jednotlivé osoby s činnostmi a věcmi k barvě daného oboru (např. fyzika by byla dvojka, Einstein píše na tabuli - kříže, Oppenheimer sedí na bombě - piky...).
Co si o tom myslíte/jaký systém používáte vy? Těším se na diskuzi.