Pěkné odpoledne,
jsem rád, že používáte pamětové cesty. Osobně vždy na našich kurzech Školy paměti říkám všem účastníkům, ať určitě začínají s lehkými texty, třeba jen nákupy a postupně přidávají komplikovanější a komplikovanější texty. Pamětové cesty je třeba nejprve připravit, těžko se mi to vysvětluje a potřeboval bych ideálně vědět, jestli již znáte perfektně Master systém - sytém na čísla (1-100) a případně kolik máte vytvořených pamětových cest. Vkládání trestního řádu do pamětové cesty vyžaduje již velmi slušné ovládání obou technik. Bez této znalosti by to znamenalo, jak rád přirovnávám, pustit se jako začátečník v lyžování rovnou na černou zledovatělou sjezdovku
Na pokročilém kurzu vytváříme 100-150 bodovou cestu a já následně vysvětluji, jak postupuji v ukládání celého občanského zákoníku; dam před účastníky několik paragrafů a názorně předvedu. K tomu pak říkám i jak vytvořít velké pamětové cesty, kde k tomu využívám Master systém. Každý bod master systému (tůn, noe, máj...) je pro mne první bod 100 bodové cesty. Vkládal jsem na státnice na právech OSŘ a fungovalo to velmi dobře, člověk je schopen se následně zorientovat i na velmi dlouhé cesty, a to díky asociacím.
Osobně bych začal s 50 bodovou cestou, postupně si tam vložil vždy číslo ustanovení, následně co je obsahem a takto bych lineárně pokračoval dále. Určitě bych ale tzv. nepřepálil start, občas lidé udělají rovnou 1000 bodovou cestu a pak se diví, že jim to nějak vypadlo.. na to pozor. Začít chce v klidu a zkoušet.
Přeji hodně sil a ať to jde
Jakub Pok