Tak příklad mě napadá heslo na seznam. Seznam má logo psa, tak si představím jak vezme kost (k nebo F jako femur název, nebo jakýkoliv jiný název kosti, míček,) a zahrabe ho - jáma bude jako . olízne si čumák a zívne - anglicky yawning, 37 z master systému mám jako makak - takže se rozběhne za makakem, ten proskočí plotem # a můžu pokračovat dál a dál.
F.cy37#
Ale daleko snazší na běžná hesla, je použít nějakou říkanku, začínající nebo poslední písmeno.
"Zapal ten oheň ve mě, čeho se bojíš, zápalkou škrtni jemně" ztovmcsbzsj (z a y teda zrovna nedoporučuji, ale zrovna hrají Magdalénu)
Nevím, nakonec je toho opravdu hodně, účty, hesla v práci, mailová hesla, hesla k organizacím a na weby, všude jsou jiná přihlašovací jména a maily, navíc je potřeba je aktualizovat, takže úplně nevím, jestli se tohle vyplatí si pamatovat.
Určitě mě zajímá, jak to zvládají ostatní a jaké k tomu mají tipy.
Tak mi došlo, že víc než hesla mě trápí si pamatovat jednotlivé nuance jmen a mailů k jednotlivým účtům. Čili řešení by asi bylo si vypracovat rozpoznávací znamení. Ale asi se radši budu učit nový jazyk, než vlastní účty.