ahoj všem,
tak tady je můj postup, který vedl ke zdárnému konci (cca po 14 dnech):
jedná se o 3 kroky
1. krok: pro každý měsíc mám obrázek (co Vás první napadne) - leden = dědek mráz, únor = sníh, březen = kamna, duben = aprílová hračka (čertík na pérku vyletí z krabice), květen = rozkvetlá třešeň, červen = třešně, červenec = plovací kruh, srpen = obilí, září = školní tabule, říjen = parohy jelena, listopad = hromada listí a prosinec = vánoční stromek
2. krok: pro každý den v měsíci mám obrázek (co Vás první napadne k danému číslu) – např. 1 je svíčka, 2 jsou brýle, 10 je pivo, 11 je fotbalové hřiště, 16 je baletka (taneční) 18 je penis (a 17 vagina), 21 jsou karty, 25 je rákoska a třeba 28 je kůň i s Václavem…..
3. krok: přiřadíme dané jméno ke dvou příslušným obrázkům a uděláme příběh (funguje erotika, násilí, humor, emoce, vůně, akce…něco jako dobrý reklamní spot) – např. 16.9. – moje máma Ludmila tancuje s vyhrnutou sukní před tabulí a celou třídou, 15.2. – moje sousedka Jiřinka marně hledá svůj občanský průkaz (15) v závěji sněhu, strašně jí zebou ruce a celá se třese
Když nikoho konkrétního s daným jménem neznáme, tak si to jméno přetransformujeme na něco konkrétního – např. 27.1. – ze sáčku štěstí z pouti (27) vytáhnu vizitku a tam je uvedeno: ing. Řiť (inženýr prdel = Ingrid)
No a takhle si hrajeme u všech cca 400 jmen. Bral jsem je po skupinách cca 15 jmen. A pak je důležité správné opakování před nabráním nové „látky“.
Tak to je vše, zatím, k.